Glass2018-05-03T12:17:28+00:00

Glass

Bevarende innramming. Ultrafiolett stråling som skader.

Glass

Float glass:
Vanlig bildeglass(float glass)er de mest brukte. Glasset fremstår klart og blankt. Kunstverk som ikke utsettes for direkte sollys eller sterke lyskilder vil dette være godt nok. Likevel er det noen farer ved bruk av vanlig bildeglass.

UV stråler bidrar til at et grafisk blad, foto etc. langsomt mister fargene. Papiret gulner slik at bildet kan skades og eventuelt ødelegges helt. Denne prosessen vil skje gradvis over tid.

Mattglass:
Vanlig bildeglass(float glass) gir mye gjenskinn, så alternativet er bruk av matt glass. Dette glasset er syrebehandlet på en side og du vil oppleve at motivets farger/kontraster blir svakere(klarhet) når du ser bildet fra siden. Motivet kan fremstå som grått. Motivet må sees rett forfra og overflaten fremstår som matt. Dette begrenser glassets anvendelighet…

Akryl – glass:
Ekstrudert akryl eller pleksiglass har svært begrenset bruk og kan kun anbefales under svært spesielle forhold. Fare for statisk elektrisitet med følgende klebing til akrylen.

Vi anbefaler museumsglass (TRU VUE UV). Glasset som har følgende kvaliteter:

Conservation Clear er vanlig glass med UV sperre og blokkerer for 98% av ultrafiolette stråler. Anbefales til alle typer innramming.

Conservation Ultra Clear er et fargeløst glass(vannhvitt)med UV sperre og blokkerer for 98% av ultrafiolette stråler. Bør benyttes til kunstverk hvor det er meget viktig med fargegjengivelsen, eller der motivet eller kartongen er hvit.

Conservation Perfect Vue er et matt glass med den beste holdbarheten, klarheten og kontrastnivået som finnes og blokkerer for 98% av UV strålene.

Tru Vue UV glass har museumskvalitet, er refleksfritt med den høyeste grad av skarphet og kontrast og blokkerer for 98% av UV strålene. Dette glasset har høyest kvalitet.

Tru vue AR glass er refleksfritt og har 78% UV sperre og glasset passer godt til objektinnramminger etc.

Kontakt oss

Ta kontakt så vi kan hjelpe deg.
Ring oss på 51 62 75 55 eller 915 15 003

KONTAKT OSS

Galleri